Persmededeling

reBuy krijgt versterking van Amazon

Berlijn, 1 juni 2016

reBuy krijgt versterking van Amazon Torsten Schero maakt overstap naar reBuy

Per 1 juni 2016 neemt Torsten Schero de rol van Managing Director bij reBuy reCommerce GmbH op zich en treedt daarmee toe tot het dagelijks bestuur. Torsten Schero maakt de overstap naar reBuy na actief te zijn geweest als belangrijk lid van het managementteam van de Duitse tak van Amazon, waar hij als Media Director verantwoordelijk was voor de verkoop van het media-assortiment. Met Torsten Schero haalt reBuy een ervaren expert op het gebied van e-commerce en consumer brands in huis. Samen met de huidige CEO en oprichter Lawrence Leuschner zal hij de groei van de Europese marktleider op het gebied van re-commerce verder ontwikkelen.

Torsten Schero was tien jaar lang werkzaam in het management van online retailer Amazon, waarvan de laatste vier jaar als Media Director. Daarvoor vervulde hij zes jaar lang de rol van Finance Director bij de Duitse financiële afdeling van Amazon.

Met deze versterking van het managementteam zet reBuy de volgende stap in haar plan het merk in Europa op de kaart te zetten. “Torsten Schero is precies de man die ik zocht. Met zijn jarenlange ervaring in e-commerce, zijn leiderschapskwaliteiten en zijn financiële expertise kan hij helpen de positie van reBuy in de markt te versterken. Dit past bij onze ambities in de snel groeiende markt van de aan- en verkoop van gebruikte elektronica. Samen met hem zullen we onze leidende rol binnen de Europese markt verder ontwikkelen”, aldus Leuschner.

Met zijn overstap van een wereldwijde e-commerce gigant naar de Berlijnse onderneming gaat Schero een grote uitdaging aan. “Ik ben absoluut overtuigd van het reBuy-concept. reBuy maakt het mogelijk om de product life cycle van elektronica te verlengen en maakt dit op zeer eenvoudige wijze voor iedereen toegankelijk”. Dat het belang van re-commerce in de toekomst alleen maar toe zal nemen, weet hij zeker: “De re-commerce markt biedt veel potentie. Het is ons hoofddoel de markt te blijven ontwikkelen en deze gemakkelijk toegankelijk te maken voor onze klanten. Met een uitstekend opgezet management en ons jonge, enthousiaste team voldoen we aan alle voorwaarden om reBuy naar het volgende niveau te tillen”.