Persmededeling

Re-commerce: Waarom hergebruiken weer hip is

Re-commerce: Waarom hergebruiken weer hip is Smartphones worden door het nieuwste model vervangen, oude camera’s liggen ongebruikt in de kast en consoles staan ongebruikt te verstoffen – technologische vooruitgang gaat gepaard met een verkorting van de levensduur van apparaten en daarmee ook hoge kosten. Des te meer redenen om je oude electronica te verkopen. Vaak belandt oude elektronica achter in de kast omdat het verkopen lastig is. De nieuwe trend re-commerce (een samenspeling van de Engelse woorden reuse en e-commerce) speelt daar nu op in. Online tweedehands elektronica verkopen is makkelijker dan ooit..

Maar waarom is het belangrijk om je oude elektronica te verkopen?

1. Gemakkelijk geld verdienen – Zonder lange veilingen, onderhandelingen via martkplaatsen en onzekere betalingswijzen is het verkopen via een profesionele re-commerce organisatie kinderspel. Met een paar keer klikken is de verkoop aangemeld en bij sommige aanbieders, zoals reBuy, is de verzending gratis en verzekerd. Binnen enkele dagen wordt het geld overgemaakt zonder op zoek te moeten gaan naar eventuele kopers of het voeren van lange onderhandelingen.

2. Bewaren vermindert de waarde – Camera’s liggen vaak ongebruikt in de lade omdat velen tegenwoordig foto’s met hun telefoon maken. In dat geval is de kans klein dat die camera nog gebruikt gaat worden en kan het slim zijn om hem zo snel mogelijk te verkopen. Immers, hoe langer wordt gewacht met de verkoop, hoe meer de waarde afneemt. Het is daarom aan te raden om niet te lang te wachten met het verkopen van artikelen die niet meer worden gebruikt.

3. Grondstoffen besparen – Earth Overshoot Day, de dag waarop de consumptie van grondstoffen de aarde’s capaciteit om deze opnieuw e genereren, overschrijdt, is ieder jaar vroeger. Dit geeft aan dat we zorgvuldiger met grondstoffen om moeten gaan. Het meerdere malen gebruiken van een product is hierbij, buiten het zo lang mogelijk gebruiken, een eenvoudige manier dit te doen. De fabricage van smartphones en tablets eist veel van het milieu. Een goed voorbeeld hiervan zijn de zogenoemde zeldzame aarden – metalen die in lage concentraties voorkomen in de natuur, maar belangrijk zijn voor de productie en werking van technische apparaten. Ook worden vele chemicaliën gebruikt welke mijnen uitputten, zeeën vervuilen en radioactieve stofdeeltjes verspreiden. Daarnaast is recycling van veel van deze grondstoffen nog altijd niet mogelijk, het meerdere malen gebruiken van een apparaat echter wel. Het verkopen van je gebruikte elektronica is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Re-Commerce is niet uitsluitend voor tech-fans die vaak van apparaat wisselen de perfecte oplossing, iedereen kan optimaal gebruik maken van deze nieuwe trend. Dankzij re-commerce bespaar je het milieu en geef je producten een tweede kans.

reBuy is met meer dan tien jaar ervaring een voorloper binnen deze branche en is sinds april dit jaar ook aanwezig in Nederland. In tegenstelling tot online marktplaatsen ontvang je direct een prijsvoorstel na het invullen van een korte vragenlijst over je artikel alvorens je het opstuurt. Eenmaal ontvangen wordt het artikel beoordeeld en het aankoopbedrag naar het account van de klant overgeschreven. Daarnaast heeft reBuy als marktleider binnen Europa ook het grootste productportfolio in Nederland.