Persmededelingen

reBuy reCommerce ontvangt kapitaal van 21 miljoen euro van internationale investeerders.

Berlijn, 6 maart 2018

reBuy reCommerce ontvangt kapitaal van 21 miljoen euro van internationale investeerders. • Duurzaam businessmodel overtuigt nieuwe en bestaande investeerders
• Evoco is de nieuwe hoofdinvesteerder
• reBuy’s managementteam heeft ook geïnvesteerd

Duurzaamheid is een van de meest besproken onderwerpen van onze tijd. Minder elektronisch afval en het tegengaan van verspilling in het belang van het milieu – en de portemonnee. Wederom heeft het duurzame concept van reBuy bestaande en nieuwe investeerders overtuigd. De kapitaalbasis van reBuy reCommerce GmbH wordt versterkt om de sterke groei en uitbreidingsstrategie te financieren. De Berlijnse onderneming verzamelde rond de 21 miljoen aan investeringen van het eigen managementteam en drie internationale beleggers. Voor 2018 ligt de focus onder andere op verdere internationalisatie, het versterken van de merknaam en het doorlopend verbeteren van de klantervaring..

Het managementteam van reBuy heeft de kans gegrepen om zelf ook te investeren. Torsten Schero, CEO van reBuy: “Er is geen betere manier om onze klanten, collega’s, en investeerders te laten zien hoe zeer wij in reBuy en ons businessmodel geloven. Met het nieuwe kapitaal zijn we goed uitgerust om onze internationalisatiestrategie te realiseren.” Tevens verwelkomt reBuy nieuwe investeerders; de in Londen gevestigde investeringsbureaus Headway Capital Partners en Keyhaven Capital Partners zijn beiden volledig overtuigd van het succes van het reCommerce bedrijf.

De hoofdinvesteerder is het Pan-Europese Private Equity Team van Evoco. Michel Galeazzi, partner en medeoprichter van Evoco, is overtuigd van het businessmodel: “Met reBuy investeren we in een winstgevend en duurzaam businessmodel. Wij hebben vertrouwen in het managementteam, dat reBuy tot een internationaal succes zal maken. De verhoging van onze bestaande investering sluit goed aan bij onze strategie: we willen groeiende maar reeds gevestigde en winstgevende bedrijven bij internationale groei begeleiden en ondersteunen.