Persmededeling

reBuy breidt verder uit naar Groot-Brittannië en lanceert reBuy.co.uk

Berlijn, 23 juli 2018

reBuy verlengt de garantie op refurbished producten naar drie jaar • Na Frankrijk en Nederland wordt reBuy nu ook in Groot-Brittannië gelanceerd
• reBuy begint met het kopen van consumentenelektronica
• In 2018 wordt reBuy in nog twee andere landen gelanceerd


reBuy, Europees marktleider op het gebied van refurbished elektronica, blijft groeien. Het in Berlijn gevestigde bedrijf heeft zijn nieuwe webshop voor Groot-Brittannië gelanceerd. De webshop voor consumentenelektronica is sinds mei online. Elektronische apparaten uit acht categorieën kunnen worden verkocht via reBuy.co.uk: mobiele telefoons, tablets, consoles, camera's en lenzen, hoofdtelefoons, luidsprekers, smartwatches en MacBooks.

Het besluit om Groot-Brittannië als de volgende markt te kiezen, lag voor de hand voor reBuy. Groot-Brittannië is de op twee na grootste e-commerce markt ter wereld (na China en de VS) en daarmee de grootste van Europa. Dit komt door het hoge percentage zeer actieve online shoppers en de daarmee gepaard gaande hoge omzet die online wordt gegenereerd. Er is in Groot-Brittannië grote affiniteit met het bedrijfsmodel 'inruil', dat al jaren wordt toegepast.

Duurzaam bedrijfsmodel Groot-Brittannië is de vijfde markt, naast Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland, waarin reBuy actief is. Het plan is om dit jaar uit te breiden naar nog twee andere landen. Aan het begin van dit jaar kondigde reBuy aan dat het boekjaar 2017 met een omzet van 109 miljoen euro is afgesloten. De strategie voor 2018 richt zich op het voortzetten van de internationale expansie. reBuy CEO Torsten Schero: "In 2017 hebben we verschillende maatregelen genomen om de klanttevredenheid te verbeteren, IT-structuren te reorganiseren, in ons reBuy-team te investeren en zijn onze automatiseringsprocessen verbetert. Zodoende hebben wij een sterke basis gecreëerd en bovendien een financiering van 21 miljoen euro ontvangen. Nu kunnen we ons richten op de internationale groei van ons duurzame bedrijfsmodel - dit past heel mooi bij de wens van veel Europeanen om duurzamer te leven."

Groei in Nederland Nog maar enkele weken geleden maakte reBuy bekend dat ze in Nederland terugkijken op een succesvol eerste jaar. Sinds juni vorig jaar is reBuy in Nederland actief. Met een miljoenenomzet zijn de resultaten in het eerste jaar boven verwachting. Mede daarom betitelt Torsten Schero, CEO van reBuy, Nederland als een van de belangrijkste Europese groeimarkten en rolt het een meerjarenplan uit.

Over reBuy reBuy koopt en verkoopt gebruikte elektronica om zo de levensduur van producten te verlengen en verborgen geraakte capaciteiten opnieuw bruikbaar te maken. In 2009 opgericht in Berlijn en sinds 2017 ook actief in Nederland en Frankrijk, is reBuy met 500 medewerkers en meer dan 5 miljoen klanten uitgegroeid tot de Europees marktleider op het gebied van refurbished elektronica. Onze visie is dat gebruikte elektronica zullen worden gezien als een bewust alternatief voor nieuw zonder in te leveren op service en kwaliteit, maar natuurlijk wel met een mooi prijsvoordeel. Het verkopen gaat gemakkelijk en snel tegen een vaste prijs. De producten worden vervolgens via het reBuyproces refurbished en met 3 jaar garantie verkocht. In Nederland kan de consument kiezen uit zeven verschillende categorieën (telefoons, tablets en e-readers, consoles, MacBooks, camera's en lenzen, wearables, audio & hifi). In Duitsland worden ook media artikelen verkocht zoals boeken, dvd’s en games.