Persmededeling

Refurbished game consoles steeds populairder

Berlijn, 9 augustus 2018

reBuy verlengt de garantie op refurbished producten naar drie jaar Verkoop van audio, wearables en camera’s zitten dankzij het vakantieseizoen ook in de lift

Er worden steeds meer refurbished game consoles, zoals de Playstation 4, Playstation Vita en XBox One, verkocht in Nederland. reBuy, Europees marktleider op het gebied van refurbished consumentenelektronica, ziet de laatste maanden een duidelijke groei met in de maand mei meer dan een verdubbeling (120%) van de verkopen van game consoles. Ook andere categoriën, zoals camera’s en wearables, zitten in de lift.

De populariteit van refurbished consoles heeft meerdere redenen. Sophie Heldens, Country Manager Nederland bij reBuy: ”We zien dat mensen vanuit een duurzaamheidsgedachte bij de aanschaf van consumentenelektronica in het algemeen kritischer zijn geworden. Mensen kiezen er daarom vaker voor om bijvoorbeeld een opgepoetste smartphone een tweede leven te geven in plaats van een nieuwe te kopen.” Daarnaast raken steeds meer mensen vertrouwd met refurbished producten. ”Veel mensen zijn inmiddels overtuigd van de goede kwaliteit van refurbished smartphones en het helpt ook dat wij 3 jaar garantie geven. Dat vertrouwen straalt ook uit op andere refurbished elektronica zoals game consoles”, verzekerd Sophie Heldens.

Vakantieseizoen Naast een stijgende populariteit van consoles worden ook refurbished portable speakers, koptelefoons en camera’s beter verkocht. Sophie Heldens: “In juni hebben we gezien dat het aantal verkochte koptelefoons en speakers met 50% is gegroeid. Dat geldt in juli ook voor de categorie wearables, waartoe smartwatches, fitness trackers en sporthorloges behoren.” reBuy ziet het vakantieseizoen als een belangrijke driver van de stijgende verkopen.

Over reBuy reBuy koopt en verkoopt gebruikte elektronica om zo de levensduur van producten te verlengen en verborgen geraakte capaciteiten opnieuw bruikbaar te maken. In 2009 opgericht in Berlijn en sinds 2017 ook actief in Nederland en Frankrijk, is reBuy met 500 medewerkers en meer dan 5 miljoen klanten uitgegroeid tot de Europees marktleider op het gebied van refurbished elektronica. Onze visie is dat gebruikte elektronica zullen worden gezien als een bewust alternatief voor nieuw zonder in te leveren op service en kwaliteit, maar natuurlijk wel met een mooi prijsvoordeel. Het verkopen gaat gemakkelijk en snel tegen een vaste prijs. De producten worden vervolgens via het reBuyproces refurbished en met 3 jaar garantie verkocht. In Nederland kan de consument kiezen uit zeven verschillende categorieën (telefoons, tablets en e-readers, consoles, MacBooks, camera's en lenzen, wearables, audio & hifi). In Duitsland worden ook media artikelen verkocht zoals boeken, dvd’s en games.